PEDESETA SMOSTALNA IZLOŽBA SLOBODANA BOBA SLOVINIĆA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. listopada 2013. - 10:24
Autor: 

Izložba slikara Slobodana Boba Slovinića, u Galeriji solidarnosti-palata Pima u Kotoru bit će otvorena 24.listopada u 19 sati.
Poznati crnogorski umjetnik, je pet decenija prisutan na crnogorskoj i internacionalnoj likovnoj sceni. Ostvario je značajan i prepoznatljiv slikarski opus kroz nekoliko tematskih ciklusa, a dao je doprinos u domenu dizajnerskog oblikovanja i uređenja enterijera. Slovinić je jedan od rijetkih umjetnika koji se posvećuje i stvaralaštvu drugih, baveći se uspješno i likovnom kritikom.

Nakon više od jedne decenije, umjetnik se predstavio malom retrospektivom stvaralaštva na izložbi u organizaciji Centra suvremene umjetnosti iz Podgorice u crnogorskim gradovima: Bijelom Polju, Beranama, Tivtu, Baru i Podgorici.
Postavkom u Galeriji solidarnosti u palati Pima u organizaciji OJU Muzeji, će biti realizirana jubilarna pedeseta samostalna izložba Slobodana Slovinića u gradu prema kome gaji i posebna osjećanja jer je u njemu nekada živio.
Izložbom u Kotoru Slovinić će se predstaviti sa radovima u tehnici ulja na platnu iz ciklusa: LE CORPS (1998-2013) u čijem je središtu personifikacija čovjeka i njegove sudbine i MARE MONTENEGRO (2001-2013) sa ambijentalnim predjelima mediteranskih struktura. Predstavljeni zajedno radovi ova dva ciklusa izvanredno korespondiraju u ostvarenju jedinstva čovjeka i prirode.
Na otvaranju će biti izvedena kompozicija za glas i klavir, poznatog kompozitora Jakova Gotovca, u izvođenju profesora muzičke škole „Vida Matjan" iz Kotora, Aleksandre Dobriše i Dejana Krivokapića. Izložbu će otvoriti Prof.dr Slavica Perović.