DJECA REZBARILA BUNDEVE ZA NOĆ VJEŠTICA

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 01. studenog 2013. - 10:35
Autor: 

Tradicionalno dječje takmičenje u rezbarenju bundeva povodom "Noći vještica", praznika u anglosaksonskog kulturi poznatog kao Haloween, održano je juče u bašti restorana "One" u Porto Montenegru u organizaciji kompanije "Adriatic Marinas", Dječjeg saveza Tivta, OŠ "Drago Milović" i međunarodne škole "Knightsbridge". Više od stotinu djece rezbarilo je buneve u periodu od 12 do 15 sati, a najkreativniji radovi nagrađeni su vaučerima za kupovinu u prodavnici igračaka "Toy Land" u Lastvi Grbaljskoj.
Za najkreativniju je proglašena bundeva "Vještica" autora Gorana Miladinovića i Jovana Tasića, drugu nagradu podijelile su Ivana Garbin sa bundevom "Ivana", kao i Mija Kružić i Ines Zmijanović sa bundevom "Burning". Treće mjesto osvojila je bundeva "Vještica na metli" Staše Samaržić i Kristine Božinović. Nagradu za specijalni trud, poklon iz radnje Noe & Zoe, dobila je Marija Čupić sa bundevom "Scary".

Svoje stariije drugare podržali su i prvaci OŠ "Drago Milović" koji su specijalno maskirani donijeli unaprijed izrezbarene bundeve, a od kompanije "Adriatic Marinas" u znak zahvalnosti dobili vaučer za kupovinu neophodnosti za učionicu u vrijednosti od 100 eura.
"Učesnici su imali priliku iskažu svoje umijeće i kreativnost u rezbarenju bundeva raznoraznim likovima i oblicima, ali i da čuju zbog čega je upravo bundeva zaštitni znak "Noći vještica" i zašto ovaj praznik obožavaju različite generacije diljem planete, još od starih Kelta."- kazao je juče tim povodom PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.
Svi mališani – učesnici i gledaoci takmičenja, počašćeni su slatkišima i pitom od bundeva koje je pripremio tim restorana "One".
S.L.