STARTUJE TV "BOKA"

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 07. studenog 2013. - 11:31
Autor: 

Dobijanjem dozvole za emitiranje programa od jučer je medijski prostor Crne Gore bogatiji za još jednu novu televizijsku kuću TV Boka.
"Tv Boka je komercijalna privatna televizija, otvorena za saradnju i sa opštinama. Emitovanje programa počinje krajem ovoga mjeseca. Biće dostupna auditorijumu u Crnoj Gori preko kablovskih operatera ali i cijelom svijetu putem interneta.
Smatramo da je Boka kotorska, kao prostor u kojem je najveći dio kulturno-istorijskog blaga naše zemlje, nedopustivo malo zastupljena u medijima, zato se rodila ideja da se na ovaj način promovišu specifičnosti koje karakterišu naš zaliv.

Želja nam je da kroz moderni informativni i dokumentarni program predstavimo vrijednosti Boke ali i da ukažemo na probleme sa kojima se suočavaju građani Herceg Novog, Kotora i Tivta.
Takođe osnivanje Tv Boka i realizacija ovoga projekta u skladu je sa trendovima u razvijenim evropskim zemljama gdje se sve više teži regionalizaciji i na takav način organizovanju života. Svakako da će naša programska šema sadržati i zabavni i sportski program, ali i projekte realizovane u saradnji sa televizijama iz regiona i Evrope.
Podrazumjevajuće je da će televiziju Boka imati i svoj internet info portal, ali pripremamo i vrlo kompleksan projekat web izdanja, koja će funkcionisati praktično kao poseban medij.
Sjedište televizije Boka je u Herceg Novom, sa predstavničkim punktovima i saradnicima u Kotoru i Tivtu. U početku će u našem kolektivu biti ukupno dvadesetak radnika angažovanih na novinarskim, tehničkim i administrativnim poslovima. Glavni urednik TV Boka je Nebojša Mandić, bivši dopisnik TV Vijesti iz Boke kotorske a predsjednik Upravnog Odbora je Stevan Koprivica" - kaže se u zvaničnom priopćenju TV Boka.
Gost naše emisije Bokobran koja je na programu 8.studenog u 13 sati je galavni urednik TV Boka Nebojša Mandić, repriza emisije u 18,30 sati.