POZIV ZA REGISTRIRANJE HRVATSKIM BIRAČIMA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 16. studenog 2013. - 11:03
Autor: 

Hrvatski sabor je 8. studenoga 2013. donio Odluku o raspisivanju referenduma. Za dan održavanja državnog referenduma određen je 1. prosinac 2013. godine. Na državnom referendumu birači će odgovoriti na sljedeće pitanje: „Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?" U slučaju da predmetna odluka bude donesena na referendumu članak 62. Stavak 2. Ustava Republike Hrvatske glasit će „Brak je životna zajednica žene i muškarca".
Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i hrvatski državljani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji privremeno borave u inozemstvu ili se ondje zateknu na dan održavanja referenduma, a žele glasovati, glasovat će u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Crnoj Gori – Veleposlanstvu RH u Podgorici i Generalnom konzulatu RH u Kotoru.

Na dan referenduma, 1. prosinca, birališta će biti otvorena u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u razdoblju od 7 do 19 sati. U tijeku je postupak aktivne prethodne registracije birača, te se hrvatski državljani koji žele glasovati pozivaju da do srijede 20-og. studenoga svakim radnim danom od 9 do 13 sati dođu registrirati za popis birača u nadležno diplomatsko-konzularno predstavništvo RH.