„NA PUTU PUTNICI“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 30. studenog 2013. - 14:59
Autor: 

„Na putu putnici", zbirka odabranih priča pisaca manjinskih naroda Crne Gore, predstavljena je u petak 28. studenoga 2013. g. u Narodnoj bilioteci „Radosav Ljumović" u Podgorici. Na promociji su govorili urednik izdanja Zuvdija Hodžić, književni kritičar Vlatko Simunović, književnik i publicist Bogić Rakočević i književnik Anton Gojčaj.
„Ova zbirka donosi na jednom mjestu tekstove 23 autora, manjinskih naroda raznih generacija", kazao je Vlatko Simunović. Među njima se našao Viktor Vida, ali i naši suvremenici: Muzafer Čaušija, Kemal Musić, Senad Karađuzović, Saladin Burdžović, Husein Bašić, Redžep Ćozja i drugi..

„Hodžić je izabrao one posebne, one među kojima je svatko na svoj način rijedak i izvan prosjeka, one koji su išli i idu korak ispred svoga vremena. Našao je 23 vrijedna komada čistoga zlata, 23 priče koje su se među koricama ove knjige našli na zadovoljstvo ljubitelja pisane riječi koji znaju da u stvaralačkom činu svaki čovjek nadilazi sebe i izdiže se iznad banalne stvarnosti, slabosti i poroka- zaključuje Simunović.
Prezentaciju ove knjige, koja obuhvaća 23 reprezentativna autora, organizirali su Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore u suradnji s Narodnom bibliotekom „Radosav Ljumović".
/HNVCG/