PUSIĆ: RH SMATRA DA CRNA GORA I MAKEDONIJA ZASLUŽUJU POZIVNICU ZA NATO

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. prosinca 2013. - 10:26
Autor: 

Hrvatska smatra da sljedeći summit NATO-a, koji će se održati u rujnu 2014. u Velikoj Britaniji, treba biti summit proširenja te drži da Crna Gora i Makedonija zaslužuju pozivnicu za članstvo u Savezu, izjavila je u utorak u Bruxellesu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić koja sudjeluje na ministarskom sastanku zemalja članica NATO-a.
Sljedeći summit NATO-a održat će se 4. i 5. rujna u ljetovalištu Celtic Manor kod Cardiffa u Valesu, a današnji sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica prvi je u nizu sastanaka koji se održavaju u sklopu priprema za taj sastanak.

"Mi držimo neobično važnim i svakako ćemo na tome inzistirati da na dnevnom redu summita bude pitanje proširenja NATO-a. Mislimo da su zemlje iz naše regije spremne, Crna Gora je svakako spremna, a po mome mišljenju i Makedonija. Čini mi se da postoji određena podrška, ne samo Hrvatske nego i drugih zemalja da se proširenje dogodi i ja se nadam i mi ćemo svakako inzistirati na tome jer smatramo da je to važno ne samo za te zemlje nego i za pitanja stabilnosti i sigurnosti u regiji", rekla je novinarima ministrica Pusić.