ANALIZA AKTIVNOSTI HNV -A

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 09. prosinca 2013. - 10:42
Autor: 

Proteklog vikenda u Domu kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi održana je druga redovna sjednica Hrvatskoga nacionalnog vijeća.
Predsjednik Vijeća Zvonimir Deković informirao je članove Vijeća o susretima i sastancima u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu , kao i o formiranju i radu Odbora za kulturu i prosvjetu i Odbora za sport i mlade.
Analizirane su održane priredbe u organizaciji HNV-a i predočen je plan budućih aktivnosti u narednom periodu i izrada zajedničkog godišnjeg kalendara.

Najveće interesiranje članova savjeta pobudila je ideja i mogućnost dovođenja poznatog sarajevskog međureligijskoga zbora "Pontamina", koji bi gostovao početkom naredne godine u Kotru, Tivtu i Podgorici.
Interreligijski Hor/zbor "Pontanima" je osnovan 1997. godine, s moćnom vizijom budućnosti u kojoj će religije biti žarišta susreta, a ne podjele; gdje se različitost uzima kao sredstvo liječenja i izvor nade i proslave. Tijekom 17-godišnjeg postojanja i djelovanja," Pontanima" je postala jedan od najvažnijih aktera na području mirovnog djelovanja u Bosni i Hercegovini.
Za svoj rad, "Pontanima" je primila mnogobrojna priznanja, među kojima je i nagrada UNESCO-a u svibnju 2003. godine i druge... Nakon gotovo dvije decenije aktivnog rada, "Pontanima" se uporno prepoznaje kao inovativan mirovni projekt.