NAJAVA - KONCERT PONTANIME

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 24. siječnja 2014. - 11:36
Autor: 

Koncert Interreligijskog zbora "Pontanima" (lat. most dušom) pod nazivom "Simfonija kultura" bit će održan u subotu 1.veljače s početkom u 19 sati u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, i 2.veljače u kotorskoj bazilici dan uoči Tripundana u 10 sati, priopćili su iz Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
Zbog ograničenog broja mjesta iz HNV obavještavaju da svoj dolazak na koncert možete, potvrditi telefonom, 032 662 068  e - mail: hnv@hnv.me
Osobitost zbora je da okuplja više od 60 članova iz svih religija i uvjerenja, koji se bave glazbom ili vole pjevanje. Na koncertima i nastupima zbor izvodi duhovne kompozicije svih religijskih zajednica: hebrejske, katoličke, pravoslavne i islamske tradicije, kao i afro-američke kompozicije.

Organizator koncerta je HNV CG, a sponzori koncerta su: Općina Tivat, HGI, i Centar za kulturu Tivat. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.
Sarajevski Interreligijski zbor "Pontanima" je osnovan 1996. godine, s moćnom vizijom budućnosti u kojoj će religije biti žarišta susreta, a ne podjele, gdje se različitost uzima kao sredstvo liječenja i izvor nade i proslave. Tijekom 17-godišnjeg postojanja i djelovanja," Pontanima" je postala jedan od najvažnijih aktera na području mirovnog djelovanja u Bosni i Hercegovini.
Od 1996. do danas izveli su preko 300 nastupa, koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Mađarskoj, SAD-u i Kini. Navest ću Vam ovom prigodom samo neke od mnogobrojnih nagrada koje su osvojili:
Za svoj rad, "Pontanima" je primila mnogobrojna priznanja, među kojima je i nagrada UNESCO-a u svibnju 2003. godine i druge...
Nakon gotovo dvije decenije aktivnog rada, "Pontanima" se uporno prepoznaje kao inovativan mirovni projekt.