PORTO MONTENEGRO DOBITNIK SPECIJALNOG PRIZNANJA “ISKRA” ZA RAZVOJ LOKALNE ZAJEDNICE

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 10. prosinca 2013. - 13:39
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro, dobitnik je Specijalnog priznanja za razvoj lokalne zajednice koje već petu godinu dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo fAKT. Priznanje je uručeno PR menadžeru Porto Montenegra Danilu Kaleziću, na svečanoj dodjeli nagrade Iskra koja je sinoć održana u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.
Konkurs za nagradu za filantropiju Iskra, namijenjenu pojedincima, privrednim društvima, iseljeničkim udruženjima i organizacijama građanskog društva koji su na najdjelotvorniji način podržali neprofitne akcije od opšteg dobra i interesa, realizira je Fond za aktivno građanstvo fAKT u partnerstvu sa Privrednom Komorom Crne Gore, Ministarstvom za održivi razvoj i turizam, i Upravom za dijasporu. Iskra je jedina nagrada ovakve vrste u Crnoj Gori, i postaje tradicionalno i referentno mjesto za one koji ulažu u opšte dobro.

"Ova nagrada nas obavezuje na intenziviranje saradnje sa lokalnom zajednicom, ali i institucijama iz čitave Boke kotorske. Ona predstavlja simboličan završetak jedne uspješne godine kada su društveno odgvorne aktivnosti i projekti naše kompanije u pitanju, a kojih je bilo više od 30. Nastavljamo saradnju sa brojnim institucijama, savjetima roditelja, udruženjima i nevladinim organizacijama, umrežavamo se i dijelimo dobru enegriju, jer u Tivtu i dalje postoje oni kojima je pomoć svih nas potrebna", kazao je Kalezić.
Od početka izgradnje marine i naselja Porto Montenegro do sada, kompanija Adriatic Marinas je za donacije, stipendije, sponzorstva i podršku tivatskoj zajednici izdvojila više od 2.300.000 eura. Tokom ove godine, obrazovnim, kulturnim, sportskim i zdravstvenim institucijama Tivta donirana je brojna informatička, tehnička i kancelarijska oprema, sportski mobilijar, ali i podržani projekti u saradnji sa nevladinim organizacijama u vrijednosti od preko 50.000 eura.