ANTONIO ŠKANATA I IVAN PERČIN NAJBOLJI SPORTISTI KOTORA - U TIVTU MIROSLAV PETKOVIĆ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 28. prosinca 2013. - 10:43
Autor: 

Najbolji sportisti Kotora u 2013. godini su Antonio Škanata i Ivan Perčin, članovi Planinarskog kluba 'Pestingrad'.
Općinska komisija za sport i aktiv sportskih novinara nagradili su Škanatu i Perčina za osvajanje jednog od vrhova Himalaja (Island Peak, 6.189 mnv).
Za najperspektivnijeg mladog sportistu izabran je član Vaterpolo kluba 'Primorac' Dimitrije Kriještorac, osvajač zlatne medalje sa juniorskom reprezentacijom Crne Gore.

Najbolji sportski radnik je Ranko Perović, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, nagrađen zbog osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Barseloni.
Džudo klub 'Kotor' najuspješniji je sportski kolektiv, dok je specijalno priznanje dodijeljeno Mirku Vičeviću, selektoru juniorske vaterpolo reprezentacije koja je na Malti osvojila zlatnu medalju.
Proglašenje nagrađenih održaće se u palati Bizanti u ponedjeljak, 30. prosinca prenosi Kotor TV.
U Tivtu jednoglasno na sastanku Sekcije sportskih novinara za najboljeg sportistu u tradicionalnoj anketi ove Sekcije i Radio Tivta, proglašen je boćar Miroslav Petković.
"Čast mi je da budem proglašen sportistom grada. To mi je pošlo za rukom više puta.Ovo priznanje mi dosta znači. Dvije bronze na Svjetskom prvenstvu i srebro na Mediteranskim igrama su me preporučili. Ovo je laskavo priznanje."- kazao je Petković.