TRIPUNU U ČAST - TRIPUNDANSKO VEČE 2014.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 09. veljače 2014. - 12:42
Autor: 

U organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore sinoć je u Hotelu "Splendid" u Bečićima organizirano tradicionalno Tripundansko veče.
Brojne goste i zvanice na početku večeri pozdravio je predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore- Mirko Vičević, koji je istakao da tradicionalno Tripundansko veče godinama okuplja prijatelje i ljude dobre volje.
HGD CG dodjelilo je priznanja pojedincima, koji su iznimno doprinjeli očuvanju hrvatskog identiteta, dali potporu društvu i razvoju dobrih međususjedskih odnosa dviju država Crne Gore i Hrvatske.

Predsjednik Mirko Vičević uručio je priznanja dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću i predsjedniku Skupštine Općine Kotor Nikoli Bukilici.
Brojne goste i zvanice iz javnog i političkog života zabavljali su ženska klapa "Inkanto" iz Kotora, glazbeni sastav "Lungo Mare", splitski kantautor Goran Karan i Vagabundo bend.
Hrvatsko građansko društvo Crne Gore obnovilo je i već više od 10 godina organizira Tripundasko veče, koje se prije rata održavalo u kultnoj kafani "Dojmi" u Kotoru u okviru svetkovine Sv. Tripuna. Zbog nedostatka adekvatne dvorane u Kotoru Tripundansko veče se organizira zadnjih nekoliko godina u Hotelu "Splendid" u Bečićima.
Šetnjom kroz našu foto galeriju možete doživjeti dio Tripundanske večeri...