RIJEČANI I BOKELJI PROSLAVILI SVETOG TRIPUNA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. veljače 2014. - 18:02
Autor: 

Bokelji koji žive u Rijeci u nedjelju 16. veljače proslavili su blagdan Svetog Tripuna Svetom misom u Crkvi Uznesenja Blaže Djevice Marije u Rijeci (Kosi Toranj).
Misno slavlje predvodio je Kotorski biskup mons. Ilija Janjić u zajedništvu sa domaćim župnikom don Mariom Gerićem i studentskim kapelanom Velimirom Martinovićem.

U propovijedi biskup Ilija Janjić povezao je štovanje Gospe u našoj župnoj crkvi sa njenim štovanjem u Kotru otpjevavši jedan stih u čast Gospe od Škrpjela. Govoreći o Svetom Tripunu koji je mučeničkom smrti umro svjedočeći kršćansku vjeru potaknuo je mlade da kao Tripun budu svjedoci i nositelji kršćanstva. Bokelje i Riječane potaknuo je na jedinstvo i suživot rekavši da svi pripadamo istoj Crkvi, te u njoj izgrađujemo zajednički život.
Na Svetoj Misi u povodu slavlja Zbor crkve Uznenja Blažene Marije otpjevao je himnu Svetog Tripuna, a Mali Admiral Bokeljske mornarice 809 (ove godine Borna Schubert) je u znak zahvale izgovorio lode Svetom Tripunu.
Istoga dana u 11 sati, na vanjskom djelu proslave Odred Bokeljske mornarice 809 Rijeka je ispred na Trgu kod Kosog tornja u čast Svetom Tripunu plesao je Kolo Svetog Tripuna, uz pratnju Trsatske gradske glazbe.
Izvor: /zupa-assunta/