KOTORSKI ZIMSKI KARNEVAL U NEDJELJU (23. II)

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 20. veljače 2014. - 11:00
Autor: 

Večeras u 19 sati u shopping centru "Kamelija" modna revija "Štuk i pitura, ke bela figura"- revija kostima karnevalskih grupam, a u velikoj sali Kulturnog centra u 18 sati Studio za moderan ples, balet i mažoretke "Alisa" iz Kotora prirediće mjuzikl pod nazivom "Čaroban voz".
Maskenbal u Školskom centru Kotor biće priređen u petak 21.veljače u 19 sati. U isto vrijeme u Domu kulture u Škaljarima biće održano "Škaljarsko veče".
Tradicionalni karneval na Prčanju biće organiziran u subotu 22.veljače u 15 sati. Istog dana u 18 sati samostalni koncert mažoretki "Fešta" u velikoj sali Kulturnog centra "Nikola Đurković.

U nedjelju 23.veljače je Tradicionalni zimski kotorski karneval povorka i spaljivanje karnevala. Početak je u 14 sati. Nakon spaljivanja, fešta će se nastaviti na glavnom gradskom trgu dodjelom nagrada i uz muziku grupe „Slatka tajna" iz Metkovića.
Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, tako da će saobraćaj biti zatvoren na potezu od otvorenog bazena do kružnog toka, kod marketa „Roda", u periodu od 13 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta.
Formiranje karnevalske povorke biće na Tabačini, od zgrade Jugopetrola, do dječijih Jaslica, tako će i ovaj sporedni put biti zatvoren od 12 do 14 sati i 30 minuta.
S obzirom da će se suđenje i spaljivanje karnevala održati na Maceu, mole se građani da uklone svoja vozila na tamošnjem parkingu, od subote 22.2.2014.g od 18 sati do nedjelje 23.02.2014.g.do 17 sati, čime bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja.
Na Glavnom gradskom trgu od 16 sati Kotorane i goste zabavljati će bend "Slatka tajna".
Organizator zimskih karnevalaskih svečanosti je JU Kulturni centar „Nikola Đurković" Kotor, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Općina Kotor.