ODLIKOVAN TRIPO SCHUBERT

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. srpnja 2011. - 10:29
Autor: 

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručio je odlikovanja u prigodi dana Državnosti jednom broju branitelja, umjetnika, znanstvenika, humanitarnih djelatnika i građana.
Orden „Reda Hrvatskog pletera" dodijelio je Tripu Schubertu tajniku Hrvatskog građanskog društva Kotor, na prijedlog Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, a uz potporu Zajednice Udruga Hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata.
U pozdravnom govoru Josipović je naglasio da su svi dobitnici ordena svojim predanim radom na različitim područjima djelovanja dali svoj doprinos Hrvatskoj.

"Danas je Hrvatska zemlja za koju možemo reći da je europska, a točno za dvije godine Hrvatska će u punom smislu biti europska i način borbe koji vi vodite je onaj koji će nam trebati u novoj bitki, da Hrvatska u dogledno vrijeme postane prosječna europska država po standardu, ulaganju u znanost, kulturu i obrazovanje, po primanjima građana i visini mirovina" istakao je predsjednik Josipović.
Red hrvatskog pletera je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima šesnaesto mjesto u važnosnom slijedu hrvatskih odlikovanja. Red je ustanovljen 10. ožujka 1995 godine.
Red hrvatskog pletera dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana. Red se sastoji od znaka Reda na vrpci trokutastog oblika, male oznake Reda i umanjenice Reda.
U ime odlikovanih predsjedniku je zahvalio Vinko Pintić.
Redakcija Radio Dux-a čestita na odlikovanju tajniku HGD-a Tripu Schubertu.
Audio: Tajnik HGD Tripo Schubert