Promocija knjige "Hrvatski sokol u Boki Kotorskoj"

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 22. kolovoza 2010. - 11:43
Autor: 

Hrvatska krovna zajednica sinoć je u prepunoj cafe galeriji "Mar & Mar" promovirala knjiga "Hrvatski sokol u Boki Kotorskoj" autora povjesničara Tonka Bartoča. O knjizi je govorio mr Miomir Abović koji je ukazao na "ideju koja je potekla iz Češke 1862 godine kao pokreta koji je za cilj imao razvijati zdravog pojedinca kroz tjelovježbu a u kasnijim fazama oblikovanje duhovnog i moralnog pojedinca te stvaranju sokolskih društava na ovim prostorima". Autor povjesničar Tonko Bartoč ukazao je na značaj i uticaj " Hrvatski sokol nije kreirao novu Boku a oživio je društveni život Boke dajući novu društvenu dimenziju i svojim djelovanjem dao značajan doprinos očuvanju hrvatskog ident
Hrvatska krovna zajednica sinoć je u prepunoj cafe galeriji "Mar & Mar" promovirana knjiga "Hrvatski sokol u Boki Kotorskoj" autora povjesničara Tonka Bartoča. O knjizi je govorio mr Miomir Abović koji je ukazao na "ideju koja je potekla iz Češke 1862 godine kao pokreta koji je za cilj imao razvijati zdravog pojedinca kroz tjelovježbu a u kasnijim fazama oblikovanje duhovnog i moralnog pojedinca te stvaranju sokolskih društava na ovim prostorima". Autor povjesničar Tonko Bartoč ukazao je na značaj i uticaj " Hrvatski sokol nije kreirao novu Boku a oživio je društveni život Boke dajući novu društvenu dimenziju i svojim djelovanjem dao značajan doprinos očuvanju hrvatskog identiteta."
Direktoru Centra za očuvanje i razvoj kultura manjina u Crnoj Gori Mirsadu Mulicu, poklon sliku "Stari mlin" uručili su Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Miroslav Franović i autorica Tanja Matković. Slika ce krasiti prostorije Centra i predstavljati ono sto su umjetničke vrijednosti manjinskih naroda.
Promociji su prisustvovali pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava Crne Gore Blanka Radošević Marović, konzul Republike Hrvatske Andre Santini, dopredsjednik općine Tivat Ilija Janović, predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović.