"KNJIGOM PREKO GRANICE"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 14. kolovoza 2011. - 17:09
Autor: 

U okviru projekta prekogranične suradnje „Knjigom preko granice" , u Tivtu se 15.kolovoza u 21 sat otvara se izvanično sajam knjiga udruženih izdavača i distrubutera knjiga iz BiH i Crne Gore ( preko 20 izdavača) koji traje od 10. – 20. Avgusta.
Svečano otvaranje ovog programa biće upriličeno u novom ambijentu Muzeja „Porto Montenegro" . Porto Montenegro u saradnji sa izdavačkom kućom „Nova knjiga", jednim od implementatora projekta sa crnogorske strane je domaćin aplikantima i partnerima , potpisnicima ugovora s Delegacijiom evropske komisije.
Projektom rukovode: Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore , Centar za kulturu iz Plužina i „Ženska akcija" iz Nikšića – sa crnogorske strane , Nacionalna i Univerzitetska biblioteka BiH , i Agencija za srednja i mala preduzeća iz Trebinja sa BiH strane.

Na svečanom otvaranju govoriće: Bedita Islamović, Slavica Striković, Ismet Ovčina, Milenko Mićanović, i predstavnici lokalne samouprave.Nakon otvaranja sajma održaće se okrugli sto na temu „ Žensko pismo" na kome će uzeti učešće u razgovoru crnogorske i bosanskohercegovačke spisateljice.