MLADI KOTORSKE BISKUPIJE NA BEATIFIKACIJI DRINSKIH MUČENICA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 23. rujna 2011. - 14:56
Autor: 

Jutros su mladi Kotorske biskupije krenuli na svečanu beatifikaciju Drinskih mučenica u Sarajevu. Zajedno sa njima uputili su se i mons. Ilija Janjić kotorski biskup, don Dejan Turza povjerenik za pastoral mladih i još dva svećenika. Hodočašće je krenulo iz župne crkve svetog Roka u Donjoj Lastvi, gdje je preuzvišeni Ilija Janjić, održao kratak nagovor, a potom blagoslovio sve sudionike. Događaju su, pored hodočasnika, nazočili i generalni konzul Republike Hrvatske u Kotoru Božo Vodopija i dopredsjednik Općine Tivat Ilija Janović.
Beatifikacija Drinskih mučenica s. M. Jule Ivanišević, s. M. Berchmane Leidenix, s. M. Krizine Bojanc, s. M. Antonije Fabjan i s. M. Bernadete Banja održat će se sutra, u Olimpijskoj dvorani Zetra (Koševsko brdo). Svečano misno slavlje predvodit će izaslanik pape Benedikta XVI., prefekt Kongregacije za proglašenje svetih kardinal Angelo Amato.

Duhovna priprava za ovaj radostan čin bit će večeras od 20h do 24h, kada će se u crkvi Kraljice sv. Krunice održati molitveno bdijenje za mlade.
Radio Dux će biti na licu mjesta i medijski će ispratiti ovaj značajan događaj Crkve u Hrvata.