"EUROPSKE GODINE JEZIKA"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 01. listopada 2011. - 12:04
Autor: 

Završnu priredbu u okviru obilježavanja Europskog dana jezika (26. 9) organizirali su učenici i nastavnici Osnovne škola "Narodni heroj Savo Ilić" iz Dobrote, pod nazivom „Quot linguas calles, tot homines vales - Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš".
Učenici su uspješno izvodili pjesme i igrokaze na engleskom, italijanskom jeziku te jedan kratki ulomak na tradicionalnom bokeljskom govoru u amfiteatru Srednje pomorske škole.

Europski dan jezika utemeljilo je Vijeće Europe 2001. godine "Europske godine jezika" s ciljem poticanja jezične različitosti, višejezičnosti cjeloživotnog učenja i prednosti poznavanja više od jednog jezika.
U povodu tog dana 26. rujna organiziraju se različite aktivnosti no, neke aktivnosti iako vezane uz taj dan odvijaju se ranije ili tijekom nekog duljeg razdoblja s ciljem da potakne učenje jezika bez obzira na godine i naglasi važnost jezične raznolikosti.
Ne zaboravite - učenje jezika na korist je svima, kako mladima tako i starijima. Nikada nije prekasno za učenje novog jezika i uživanje u prednostima koje to donosi!