DOSTA JE BILO PRIČE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 06. studenog 2011. - 10:54
Autor: 

Nakon dubrovačke prezentacije sinoć je i kotorskoj čitalačkoj publici u crkvi Svetog Duha predstavljena knjiga "Dosta je bilo priče", izbor iz proze hrvatskih i crnogorskih autora, kao druga knjiga u sklopu međunarodnog projekta Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige.
U knjizi su zastupljeni književnici Vjekoslav Kaleb, Petar Šegedin, Slobodan Novak, Živko Jeličić, Ivan Aralica, Eta Rehak, Feđa Šehović, Zvonimir Buljević, Tonči Petrasov Marović, Rade Jarak, Sreten Asanović, Marko Vešović, Muzafer Čauši, Balša Brković, Aleksandar Bečanović, Andrej Nikolaidis, Ratko Radunović, Ognjen Spahić, Vladimir Vojinović i Ilija Đurović.

Glavni urednici izdanja su akademik Luko Paljetak i crnogorski pisac Andrej Nikolaidis.
Na predstavljanju knjige, koje su organizirale kotorska Gradska biblioteka i Dubrovačke knjižnice sudjelovali su Muzafer Čauši, Varija Đukić, Ilija Đurović, Rade Jarak, Andrej Nikolaidis i Feđa Šehović.
Prije ove objavljena je knjiga "Svijeća ispod glasa", izbor iz hrvatske i crnogorske poezije, a u trećoj knjizi koja će biti prezentirana u Dubrovniku 18. studenog, naći će se izbor iz hrvatske i crnogorske drame.
Implementirajuću projekat Gradska biblioteka i čitaonica Kotor je dobila novi porta www. bibliotekakotor.me knjIžni fond je obogaćen za oko 700-sto novih naslova najaktuelnijih hrvatskih nakladnika, kupljene su nove police za knige, organizirana su tri seminara za bibliotekare Crne Gore i Hrvatske, promoviran je Drubrovački misal iz 12 stoljeća u katedrali Svetog Tripuna, organizirana je radionica za studenate kazališne umjetnosti iz Cetinja i Zagreba, a nakladnici smo i tri značajne knjige kazala je menadzer projekta Jasmina Bajo.