EKOLOŠKI POKRET "OZON"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 16. studenog 2011. - 13:59
Autor: 

Proteklu emisiju Eko zeleno - plava Boka posvetili smo Ekološkom pokretu ,"Ozon" iz Nikšića. Ekološki pokret ,,Ozon" je nastao usled želje zabrinutih građana Nikšića da utiču na ubrzavanje rješavanja nekontrolisanog aerozagađenja prouzrokovanim radom Željezare Nikšić. Ozon je osnovan 16.11.2006. godine na Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača, kao neprofitno, vanstranačko, nevladino udruženje. Uključivanjem u rad Ekološkog pokreta ,,Ozon" postaje se dio ,,zelenog" tima koji se bori za unapređenje kvaliteta života i stanja životne sredine i koji ima vizuju kako da Crna Gora postane država u kojoj se na suštinski način poštuju ljudska prava i čuvaju javni i interes budućih generacija.

Iskustvo u implementaciji projekata podržanih iz međunarodnih fondova i podrška donatora, kakva je Evropska Unija, OSCE misija u Crnoj Gori, Ministarstvo spoljnih poslova Holandije, nešto je čime se mogu pohvaliti. Otvoreni su za suradnju sa svima koji žele da na suštinski način doprinesu unapređenju životne sredine.
Ekološki pokret ,"Ozon" u suradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine i OEBS misijom u Crnoj Gori te uz podršku ENVSEC (Environment & Security) otvorili su Arhus centar u Nikšiću, koji će funkcionisati kao posebna organizaciona jedinica. Ovo je drzgi Arhus centar koji je otvoren u CG.
Naš gost tim povodom bio je Aleksandar Perović, izvršni direktor Ekološkog pokreta "Ozon".
Audio: NVO Ozon - Aleksandar Perović