HGI: Reagiranje na priopćenje OO SDP-a koju potpisuje njen predsjednik Krsto Bošković

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. travnja 2016. - 19:01
Autor: 

Gospodine Boškoviću,

 u najmanju  je ruku nepristojno u bilo kakvom   kontekstu  dovoditi HGI  u priču da je na bilo što ,, otćutala“   u svezi s Vojislavom Šešeljem,  a gdje ste  Vi , zbog specifične situacije u koju ste se sami doveli,  reagirali na ovakav način.

Za razliku od Vas i  Vaše političke opcije koja je 25 godina bila neraskidivo vezana interesnim vezama s DPS-om, HGI  je od samog svog osnutka s ponosom  kao prefiks svoje stranke stavila časno hrvatsko ime i punih ga 14 godina  isto tako časno i s ponosom nosi.  Ispred hrvatskog imena i ispred hrvatske stranke u Crnoj Gori  postigli smo za jednu nacionalnu manjinu  rezultate na kojima nam zavide mnogi.  Hrvatska stranka, iako rascjepkana podjelama koje su predvodili politički predstavnici nazovimo građanskih opcija,  koji svoje pravo lice pokazuju  upravo u trenutku kada bi  dostojanstvo i moral trebali biti u prvom planu- onda kada gube.

Kao  što znate,  gospodo iz SDP-a, HGI, vođena iz našega zajedničkog grada, a koja je iskreno ostala vjerna Tivtu, ima svoga ministra u Vladi Crne Gore, parlamentarnog zastupnika u Skupštini Crne Gore, pomoćnika ministra za ljudska i manjinska pitanja u Vladi Crne Gore, a sve to ispred hrvatskoga imena,  za razliku od nekih čije su političke zasluge vrednovane upravo političkim pozicijama  koje su bile maksimalno u organima Općine Tivat.

Što se tiče principijelnosti, a naročito poslušnosti,  sigurni smo, gospodo iz SDP-a, da radite upravo principijelno i u interesu grada po ugledu na Vašega  lidera, a što se tiče , bježanja sa časova“ , više smo nego sigurni da je ovo bio lapsus jer znamo i mi i Vi da,  na žalost SDP-a,  SDP u Tivtu ne može nikome biti profesor , a naročito ne uzor.  

I na kraju, slažemo se s Vama, da će građani Tivta prepoznati malicioznost  ovog SDP istupa i da će građani Tivta, uostalom kao  uvijek dosad, znati svojim glasom valorizirati principijelnost HGI-ja  koji je konstanta već četrnaestu godinu.

Ilija Janović, predsjednik OO-a HGI-ja Tivat