Abazović poziva HGI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 22. ožujka 2022. - 9:10
Autor: 

Na poziv mandatara Dritana Abazovića jučer je u zgradi Vlade Crne Gore upriličen susret njega i predsjednika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića. Sugovornici su razmijenili stavove oko aktualnih tema koje dominiraju našom političkom scenom. Tim povodom HGI se oglasio priopćenjem za javnost, koji vam prenosimo integralno.

"Iskazujemo zadovoljstvo jučerašnjim sastankom između mandatara Dritana Abazovića i predsjednika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića. Posebno pozdravljamo izraženu želju Abazovića da budemo dio 43. Vlade Crne Gore, zajedno s političkim predstavnicima drugih manje brojnih naroda. Hrvatska građanska inicijativa je od samog početka isticala značaj buduće manjinske Vlade, a s vlastitih pozicija i sada daje doprinos njenoj realizaciji. Smatramo da je ona izraz odgovornosti prema Crnoj Gori i njenoj budućnosti. U tome posebnu ulogu igraju manjinska prava i njihova društvena i politička zastupljenost. Drago nam je što je misija i zalaganje Hrvatske građanske inicijative, kako za afirmaciju posebnosti manjina i multikulturalizma tako i za prosperitetniju i građansku Crnu Goru, prepoznata ne samo u Zagrebu i na drugim međunarodnim adresama, već i od političkih struktura u Podgorici. Nastavit ćemo jačanje prijateljskih odnosa Crne Gore i Republike Hrvatske i doprinositi pozitivnom imidžu naše države pred svijetom sprovodeći agendu u integracionom EU procesu.
Iskazujemo spremnost, na osnovu razgovora s mandatarom Abazovićem, za potpisivanjem Sporazuma, kako bi i na taj način podržali novu Vladu Crne Gore i njen rad."

Hrvatska građanska inicijativa