Aktivnosti u Muzičkoj školi Tivat

Time to read
2 minutes
Read so far

Petak, 19. lipnja 2020. - 13:52
Autor: 

Jučer i danas u Muzičkoj školi odrađena je podjela svjedočanstava za učenike osnovne i srednje Muzičke škole, kao i upis „ starih“ učenika osnovne Muzičke škole, u narednu školsku godinu. Pored podjele svjedočanstava u tijeku je provjera sluha i ritma za novoupisane učenike u I. i II. razred osnovne Muzičke škole, kao i vođenje redovite administracije, koja je karakteristična za završetak nastavne godine.

 „U toku su i pripreme za upis u I. razred srednje škole. Provjera posebne nadarenosti – popularni prijemni ispit  u muzičkim školama, bit će održan 26 juna, sa početkom u 10 h. Prijava na Konkurs za Upis učenika u I razred srednje škole, podnosi se elektronski na adresu www.upisi.edu.me. Sve informacije mogu se naći na sajtu www.mps.gov.me. Matursko veče za učenike Srednje muzičke škole Tivat i SMŠ“Mladost“ održat će se večeras u restoranu Franca.  Proslavi će prisustvovati oko 120 učenika, od kojih je šest đaka Muzičke škole, sa svojim profesorima.Ove godine zbog mjera NKT-a neće biti organizovan tradicionalni defile kroz grad, a  maturskoj večeri neće prisustvovati  ni roditelji. Maturanti će sledeće nedelje dobiti diplome, tačnije 26 juna kada ćemo znati i rezultate eksterne mature. Suočeni sa specifičnostima tokom proteklih mjeseci, nastavnici Muzičke škole Tivat su i u ovom “ projektu” pronašli ono najznačajnije i najljepše, vodeći računa o realnim potrebama djece. U muzičku školu djeca ne idu zato što moraju već zato što vole, tako da su djeca i u ovim okolnostima  uredno pohađala nastavu i veoma aktivno učestvovala na časovima.  Kroz podnesene Izvještaje od strane nastavnika sa zadovoljstvom možemo konstatovati da su svi učenici odgovorili zahtjevima nastave, čak i više nego što se od njih očekivalo dok su   nastavnici stekli novo upotrebljivo znanje i iskustvo.  I u ovakvim uslovima naši učenici su prepoznali svoje mogućnosti pa su se prijavili na online međunarodna takmičenja, postižući zapažene nagrade. Nažalost, ostali smo uskraćeni da budemo organizatori i domaćini III Pijanističkog takmičenja, koncerta završnih razreda Muzičke škole, učešća i nagrada na državnom i  međunarodnim takmičenjima, koncertu u Dubrovniku, koncertu maturanata, i za, nesumnjivo, još dosta lijepih aktivnosti koje godinama unazad krase našu Školu, u ovo doba nastavne godine. S toga je i ovo način da se pozdravimo sa svim našim učenicima, a posebno s petom generacijom srednje Muzičke škole:

Maturanti,

Vjerujem i sigurna sam da bi Vaš završni koncert bio u punom sjaju. Gdje god da vas put odnese, zadržite entuzijazam koji ste imali sve ove godine školovanja, a mi se od Vas opraštamo sa nekoliko poruka:

 

  • postoje stvari za koje vas nismo mogli pripremiti i o kojima niste mogli saznati iz knjiga, ali ste ih prepoznali družeći se sa nama,
  • životni put vam priprema mnoga lijepa i ružna iznenađenja, s toga budite smjeli, brzi i odgovorni,
  • budite samouvjereni, ponosni, budite spremni da učite i da se doživotno usavršavate, 
  • ponosite se svojim budućim zanimanjem koje ćete steći,
  • zadržite optimizam i vjeru u vrijeme koje je pred vama,
  • pobrinite se da dostignete ono što stvarno želite, jer će vas prisiliti da volite ono što vam se daje“ – stoji u priopćenju Muzičke škole i  poruci učenicima.