Apel vlasnicima kućnih ljubimaca da poštuju Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 20. travnja 2021. - 13:32
Autor: 

Općina Tivat i Sekretarijat za inspekcijske i komunalne poslove podsjećaju građane, u prvom redu vlasnike kućnih ljubimaca, na odredbe općinske „Odluke o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim životinjama“.

Psi se mogu izvoditi u šetnju na povocu, koji odgovara veličini i snazi psa. Rase pasa koje se definiraju kao “opasne” može izvoditi punoljetna osoba na povocu ne dužem od 1,5 m i sa zaštitnom korpom. Psi se mogu izvoditi na javnim i drugim površinama, isključujući dječja i sportska igrališta, uređene cvjećnjake i travnjake, pijace, groblja, šetališta.

“Posebno podsjećamo vlasnike ljubimaca na odredbu da su dužni očistiti javnu površinu koja je isprljana otpacima njihovih kućnih ljubimaca” navode iz Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor. “Svjedoci smo ružnih slika sa naših šetališta, na kojima se mogu zateći otpaci, koje nesavjesni vlasnici kućnih ljubimaca nisu pokupili. Ovakvo ponašanje biće sankcionisano, a novčane kazne se kreću u rasponu od 50 do 500 eura”.

Službenici Sekretarijata sprovodit će svakodnevnu kontrolu poštovanja ovih mjera.