Aukcija antikviteta "Enterijeri 1900."

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 14. srpnja 2015. - 9:26
Autor: 

U organizaciji Pomorskog muzeja Crne Gore i NVO Antika iz Kotora, sinoć je održana Aukcija antikviteta. Ovo je treća aukcija u organizaciji Pomorskog muzeja, i nakon uspješno realizirane dvije broj predmeta je značajno porastao, pa su potencijalni kupci i posjetitelji mogli vidjeti 140 prekrasnih predmeta iz XIX. i prve polovice XX. stoljeća.

 

Ljubitelji antikviteta mogli su pronaći vrlo vrijedne i autentične predmete, kakvi su pokućstvo, fotoaparati iz 1920. godine, srebrni i zlatni nakit, vrijedna umjetnička djela crnogorskih slikara Voja Sanića, Ilije Nikčevića, Ivice aranđusa, Ljuba Popadića, Predraga Gazivode, Dada Đurića, Zorke Cerović i mnogih drugih značajnih imena na polju slikarstva. Prvi puta na aukciji su se našli i komadi namještaja: bidermajer stočići, drvene škrinje, ogledala i lusteri.

 

Jako dobar odziv potencijalnih kupaca dokaz je uspjeha i sinoćne aukcije. Na zadovoljstvo organizatora, iako u financijski nestabilnom vremenu, više je bilo domaćih kupaca nego inozemnim.

Na kraju aukcije prodan je dio namještaja, nakita, knjiga, u vrijednosti od oko 4.000 eura.

 

Voditelji aukcije bili su Dušan Stanković, predstavnik NVO Antika, i Radojka Abramović, povjesničarka umjetnosti u Pomorskom muzeju.

 

U audio zapisu poslušajte izjavu direktorice Muzeja Mileve Pejaković Vujošević, a fotogalerija vam prenosi sve čari ovih vrijednih predmeta.

Audio: 
Mileva Pejaković-Vujošević