Aukcija „Numizmatika, ordenje i istorija Crne Gore“ u Pomorskom muzeju Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 29. kolovoza 2017. - 11:30
Autor: 

Iz arhiva

Pomorski muzej Crne Gore i NVO „Antika“ tradicionalno organiziraju aukciju antikviteta i umjetnina,  a ovogodišnja tema su numizmatika, odličja  i crnogorska povijest.  Pozivaju se  svi  zainteresirani da  donesu predmete iz domena navedenih oblasti, koji bi bili ponuđeni na aukcionoj prodaji u centralnu prostoriju na I. katu Pomorskog muzeja,  gdje će stručna komisija izvršiti njihovu procjenu.

„Iz oblasti numizmatike željeli bismo da ponudimo novac iz veoma širokog vremenskog raspona, uključujući grčki, rimski, vizantijski, srednjevjekovni, venecijanski, otomanski, austrougarski, ruski, crnogorski i jugoslovenski novac. Što se tiče ordenja akcenat bi bio na crnogorskom ordenju, ali u ponudi bi bilo i ordenje sa šireg područja Balkana i Evrope.Crnogorska istorija pruža mogućnost da se predstavi raznolik, interesantan i značajan materijal, koji može obuhvatiti pisana dokumenta, fotografije, mape, slike i lične predmete“.

Aukcija „Numizmatika, ordenje i istorija Crne Gore“ bit će održana 15.9.2017. godine u 19h u Pomorskom muzeju Crne Gore. Predviđeno je da predmeti budu izloženi nekoliko dana pred aukciju u NVO „Antici“.

„Kako bi predmeti bili procijenjeni i adekvatno kataloški obrađeni pozivamo Vas da ih već sada donesete na uvid stručnom timu, koji čine savjetnici i kustosi Pomorskog muzeja Crne Gore, kao i stručni konsultanti za procjenu antikviteta iz NVO „Antika“.

Više informacija na e-mail: dusanstankovic5@gmail.com, ili na broj telefona 069 32 69 89.