Bačić Vuksanoviću - vjerujem da ćeš ostvariti vrijedan doprinos razvoju Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 30. travnja 2022. - 11:35
Autor: 

U nastavku možete pročitati čestitku voditelja Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Crna Gora, Hrvatskoga sabora, gospodina Branka Bačića ministru u Vladi Crne Gore, gospodinu Adrijanu Vuksanoviću.

„Poštovani ministre Vuksanović, dragi Adrijane,

Primi moje srdačne čestitke na imenovanju u 43. Vladu Crne Gore. S velikim zadovoljstvom primio sam ovu vijest koja predstavlja jasan poticaj daljnjem jačanju naših bilateralnih odnosa. Imajući u vidu Tvoj dosadašnji angažman i predanost očuvanju hrvatskog identiteta u crnogorskom društvu, ali i kontinuiranu afirmaciju
europskih vrijednosti, vjerujem da ćeš ostvariti vrijedan doprinos razvoju Crne Gore u ovim složenim vremenima.Demokratska i europska vizija premijera g. Dritana Abazovića ohrabruje nas u vjeri da će nova crnogorska vlada ispuniti predstavljene ciljeve preuzetog mandata. Na putu prema Europskoj uniji, koji je složen i zahtjevan, Hrvatska je odlučna pružati
Crnoj Gori svu političku i stručnu pomoć. Vjerujem da ćemo i u budućnosti nastaviti graditi dobrosusjedske odnose, u čijim je temeljima i poštivanje nacionalnih manjina.
Hrvatska zajednica u Crnoj Gori, iako malena brojem, svojom bogatom kulturnom baštinom i duhovnim identitetom kontinuirano doprinosi boljitku, razvoju i očuvanju Crne Gore.
Dragi Adrijane, kao Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Crna Gora i dalje ću Ti biti na raspolaganju za sve inicijative i aktivnosti koje za cilj imaju povećavanje povjerenja i uzajamnog uvažavanja naših dviju država i očuvanje identiteta hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori. Uz nadu u skoru mogućnost susreta, primi još jednom srdačne čestitke“.