Besplatan prijevoz za Festival delicija, boja i melodija u Luštici Bay

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. listopada 2018. - 8:39
Autor: 

Za posjetitelje iz Tivta i Kotora osiguran je besplatan autobusni prijevoz u 10 i u 18 sati, ispred stare autobusne, odnosno zgrade Zavoda za zapošljavanje, a povratak za oba grada u 15 i  u 22.30 h.

Festival posvećen jeseni „Luštica Bay sajam jesenjih boja“, koji će u subotu, 27. 10., biti održan na šetalištu u Marina naselju u Luštici Bay počet će u 11 sati  i trajati do 22.30 h uz bogat program, koji podrazumijeva slikarsku koloniju učenika tivatskih škola, reviju domaćih delicija i proizvoda, nastup folklora, bluz koncert i književnu promociju. Organizator, kompanija Luštica Development osigurala je  je i autobusni prijevoz iz Tivta i Kotora.

„Zbog velikog interesovanja za događaj, organizovaćemo besplatan prevoz za posjetioce iz Tivta i Kotora, dva puta dnevno. Tako će autobus iz Tivta krenuti u 10 i 18 časova. Lokacija je stara autobuska, a povratak iz Luštice Bay je planiran u 15 i 22.30 časova. Ista satnica važi i za dolaske iz Kotora, a lokacija polazaka je ispred zgrade Zavoda za zapošljavanje. Očekujemo da će događaj biti zanimljiv mnogima i lijepa prilika za ugodan dan u mediteranskom ambijentu u Luštici Bay,“, najavila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Na „Jesenjoj trpezi“, cjelodnevnoj izložbi domaćih delicija proizvođača iz Agro klastera Nikišić bit će ponuđeno povrće iz organskog proizvodnje i uzgoja na otvorenom, domaći pršut, sir, vino, priganice, patišpanj, pite i slično. Prema riječima Đorđa Bulajića, osnivača klastera, bit će predstavljeni i etno domaćinstvo „Đedovina“ s Grahova, vinarija Dabović, proizvodi od sira Miljanić iz Nikšića,  ali i jednodnevne izletničke ture iz Boke kotorske do grahovskih proizvođača.

Manifestacija će početi u 11 sati  promocijom knjige „Ruralni turizam u Crnoj Gori: Marketing aspekt razvoja“, dr.  Ilije Morića. Obitelj Morić je jedan od poduzetničkih vizionara na poluotoku Luštica i među prvima je stavila u funkciju dugo obiteljsko nasljeđe. Bavi se maslinarstvom, osmišljavanjem proizvoda s  lokalnim pečatom i razvojem drugih grana poljoprivrede.

Učenici OŠ „Branko Brinić“ i „Drago Milović“  te Srednje mješovite škole „Mladost“, u okviru kolonije „Nijanse jeseni“ od podneva do 15 h  će slikati jesenje motive Luštice Bay. Njihovi radovi bit će izloženi i na izložbi povodom 21.11., Dana Općine Tivat. Polusatni  nastup mališana iz Kulturnog centra „Kadena“ počet će u 15.30 h,  a koncert „Bluz na promenadi“ kotorske grupe „Light Under the Black Mountain“ u 20 sati. Pita od bundeve za sve posjetitelje  bit će pripremljena u 15 i 19 sati.