Bogat kulturni program ovoga ljeta u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 10. svibnja 2019. - 12:11
Autor: 

Press konferencija povodom početka turističke sezone 2019. godine održana je danas u Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat.

Direktorica Turističke organizacije Tivat Gabrijela Glavočić je predstavila događaje i manifestacije koji će biti održani tijekom pet mjeseci u Tivtu, a glavni cilj je produženje turističke sezone, koja počinje sve ranije. 10. lipnja će biti održan Gumball, kada će se na Rivi Pine naći oko 80-ak luksuznih automobila, a u Porto Montenegru oko 70-ak. Od 14. do 16. lipnja će biti organiziran Made in NY jazz festival, na kojem će sudjelovati regionalni i domaći glazbenici. 16. lipnja nas očekuje koncert Danijele Martinović na platou ispred podmornice u Porto Montenegru, dok će 19. lipnja biti održana Bokeška maslina, u organizaciji NVO Boka na Rivi Pine. Tijekom srpnja nas očekuje koncert Van Gogh-a u okviru Tivat rock night (predgrupa Toć) 13. srpnja, dok će 16. srpnja  biti održana Noć klapske muzike kada će posjetitelje zabavljati klapa Maslina. 29. srpnja na fešti od Ribe i vina u Donjoj Lastvi nastupit će klapa Sv. Juraj.  Treba spomenuti i festival Purgatorije, Mediteranske note, Međunarodni karneval, Festival uličnih performera, Tivat world music festival.

Dalibor Ševaljević je predstavio Tivat world music festival, koji će biti održan od 12. do 14. rujna. Važno je spomenuti da će na manifestaciji sudjelovati glazbenik Femi Kuti iz Nigerije. „InArt“ festival, koji će u Tivtu biti održan od 24. do 26. lipnja predstavio je Ljubo Kaličanin, istaknuvši da će ove godine, između ostalih, nastupiti kazališna trupa „Teatro dei venti“ iz Modene. Budžet koji je predviđen za turističku sezonu je 80.000 eura.

Predstavljen je i Kalendar manifestacija pod nazivom Event Calendar Tivat 2019. - #tivtovanje.