„Bokobran“ sa Sinišom Markanovićem

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 18. siječnja 2023. - 12:12
Autor: 

U današnjoj emisiji Bokobrana ugostili smo Sinišu Markanovića (bariton), člana opere Narodnog pozorišta u Sarajevu. U emisiji smo se osvrnuli na nedavno  održani i koncert u Tivtu, pod nazivom “Ususret Božiću”,  koji je organiziran od strane Hrvatskog nacionalnog Vijeća Crne Gore,  uz potporu Muzičke škole Tivat. 

Razgovarali smo o nastupu u Tivtu, kao i suradnji s Bartolomejem Stankovićemi Ilešom Bečeijem, ali i svojoj karijeri opernog pjevača. O operi na našim prostorima, odnosu klasične glazbe, ali i gostovanjima i sadašnjim i budućim projektima, kao i čitav razgovor možete poslušati u audio-  zapisu.

 

Siniša Markanović

Rođen u Fojnici. Diplomirao na Prirodno - matematičkom fakultetu u Sarajevu, a zatim upisuje studij solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi izv. prof. mr. Ademe Pljevljak – Krehić, u čijoj je klasi diplomirao. Trenutno je na master studiju, Smjer solo pjevanje u klasi izv. prof. mr. Ademe Pljevljak-Krehić.

2019. sudjeluje u programu Erasmus+ Instituta sv. Stanislava u Ljubljani. Član je ansambla Opere Narodnog pozorišta Sarajevo od 2011. godine. Sudjelovao na više vokalnih seminara kod eminentnih profesora pjevanja u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji od 2015. godine. ​

Kao student Muzičke akademije u Sarajevu sudjelovao u projektima: opereta „Bastien i Bastiena“ (Kolas), Internacionalni festival vokalne glazbe "Inter Vox" 2018. godine u Osijeku, koncert vokalnih solista Muzičke akademije Sarajevo, SVEM.

U periodu od 2014. do danas održao niz recitala i koncerata sakralne i svjetovne glazbe diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Italije, Austrije.

Audio: 
Bokobran - 18.1.2023.