Božićna čarolija učenika hrvatske nastave

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 20. prosinca 2019. - 11:01
Autor: 

Crkva Sv. Duha u Kotoru sinoć je bila ispunjena božićnim duhom, pozitivnom energijom i dječjim smijehom. Božićna priredba učenika hrvatske nastave  iz  Kotora i Tivta je još jednom   bila primjer kako na najbolji način obilježiti predstojeće blagdane.  

Na početku večeri nazočne je pozdravila profesorica hrvatske nastave Brankica Vrbat, koja je izrazila zahvalnost svima na dolasku, kako roditeljima tako i hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori. Također, istakla je značaj hrvatske nastave te nadu da će ovaj projekt trajati još dugo godina i biti jednako uspješan.

Kroz ovaj projekt učenici se educiraju na najbolji mogući način, imajući priliku otkrivati neke nove lavirinte znanja. Prosinac predstavlja jedan od značajnijih perioda tijekom godine, jer nam pruža priliku zapitati se o pravim vrijednostima, o nematerijalnom i o svemu onome što bi nas trebalo činiti sretnima. Kroz igrokaze, recitaciju, glumu i glazbu, najmlađi su nam pokazali što moramo cijeniti i kako obogatiti duh, inspirirajući nas da razmislimo o svemu u prethodnoj godini. Profesorica klavira Staša Nikolić je kao korepetitorica na priredbi također dala svoj doprinos.

Ono što djeca najviše vole su naravno slatkiši, a ove godine se za to pobrinula Podravka Crna Gora, donirajući paketiće, dok je dvoranu ustupila Muzička škola Kotor.

Pored brojnih posjetitelja, priredbi je  nazočio veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, generalna konzulica Generalnog konzulata u Kotoru Jasminka Lončarević,  konzul savjetnik Generalnog konzulata u Kotoru Marijan Klasić, kao i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.