Čestitka HGI „Vrednujemo ulogu žene u našem društvu“

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 08. ožujka 2016. - 9:12
Autor: 

Svim ženama čestitamo 8. ožujak, Međunarodni dan žena, uz iskrene želje da ovaj dan provedu u lijepom raspoloženju i sa svojim najmilijima uz svu pažnju i ljubav koju one zaslužuju.

Danas na Dan žena, Hrvatska građanska inicijativa želi naglasiti da su u ovoj političkoj partiji od njezina osnutka žene imale vrlo značajno mjesto, te se ravnopravnost nikada nije dovodila u pitanje. Dan žena je praznik, ali to treba biti i dan kada ćemo ne samo poklanjati više pažnje ženama, nego i slaviti ekonomska, politička i društvena dostignuća žena.

Žene u Hrvatskoj građanskoj inicijativi nosile su ideju formiranja političke partije i aktivno sudjelovale u izgradnji ove, danas ozbiljne, političke opcije. Moramo istaći činjenicu da je upravo žena dobila povjerenje voditi HGI već treći mandat. Također, u Saboru Crne Gore imamo zastupnicu, mnoga druga značajna mjesta unutar političke partije pripadaju ženama, a na listi za predstojeće lokalne izbore imat ćemo zasigurno 30 % žena, potencijalnih odbornica.

Neka ovogodišnji Dan žena bude doista ne samo praznik nego i dan zahvalnosti prema majkama, suprugama, kćerima, suradnicama za sve dobro kojim obogaćuju naše živote i čine svijet u kojem živimo ljepšim mjestom. Bio nam svima ovaj dan poticaj da više cijenimo i vrednujemo ulogu žene u našem društvu i da se odvažno zauzimamo protiv njihova podcjenjivanja i diskriminacije.

Hrvatska građanska inicijativa će i nadalje promovirati i poticati žene da javno djeluju, bave se politikom i rade za opće dobro cijelog društva.

U ime Hrvatske građanske inicijative, i u svoje osobno, od srca čestitam Međunarodni dan žena!

Ilija Janović, predsjednik OO HGI Tivat