Čestitke političkih partija za Uskrs

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 26. ožujka 2016. - 15:28
Autor: 

Svim građanima Tivta koji slave Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, želimo da ga provedu u krugu svojih najbližijih i najvoljenijih u sreći i radosti.
Praznik koji u Tivtu stoljećima slave zajedno svi ljudi dobre volje i koji kao i drugi vjerski praznici u Boki ujedinjuju ljude koji su ponosni što su dio multietničke i multikonfesionalne zajednice.
Upravo nam je to zajedništvo najpotrebnije i u ovim vremenima kada je potrebno do kraja izgraditi društvo ravnopravnih građana i praznici poput Uskrsa najslikovitije pokazuju da vjera u toleranciju, ljubav, mir i prosperitet ujedinjuju sve naše sugrađane i ljude dobre volje.

Vojislav Vojo Kaluđerović, nositelj liste SDP CG OO Tivat

Povodom najradosnijeg katoličkog praznika predsjednik Socijaldemokrata Tivta Zdravko Mitrović je u ime Socijaldemokrata Tivta i u svoje ime, svim katoličkim vjernicima uputio srdačne čestitke.
“Želim da se u ovim danima praznika, kad se okupljamo u porodičnoj atmosferi sa dragim ljudima i prijateljima, vratimo i osnovnim, ljudskim vrijednostima, miru, slozi i humanosti koje su neophodne svakom čovjeku. Treba da nastojimo da, u duhu uskršnjih praznika, razvijamo međusobne odnose uzajamnog poštovanja, i da svakodnevno i istrajno doprinosimo multietničkom skladu i međuvjerskoj toleranciji.
Neka nam svima cilj bude izgradnja društva koje se temelji na zajedništvu, opraštanju, jedinstvu i neizmjernom zalaganju za dobrobit svih građana.”.

Predsjednik SD Tivat, Zdravko Mitrović

„Poštovanim građanima i građankam Tivta koji slave Uskrs prema gregorijanskom kalendaru, čestitam veliki hrišćanski praznik.
Želim da vam nastupajući blagdani donesu porodični mir i ličnu sreću. Neka vam ovaj praznik poslužio kao podsticaj za nastavak izgradnje kvalitetnih ljudskih odnosa i tolerancije koja je uvijek krasila naš grad Tivat, Boku i Crnu Goru.
Koristim priliku da uskršnje praznike čestitam i biskupu Iliji Janjiću i predstavnicima kotorske katoličke biskupije“.

Boro Samardžić, Liberalna partija Tivat

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti želim srećne Uskršnje praznike, uz želju da ih provedu u zdravlju, duševnom miru i porodičnoj ljubavi.
Blagi dani jednog od najvećih hrišćanskih praznika prilika su da se podsjetimo vrijednosti koje bi morale da sve nas okupe u stremljenju ka prosperitetu i srećnijem životu – sloga, zajedništvo, međuvjerski i međunacionalni sklad i tolerancija različitosti, za Demokrate su nešto bez čega se Crna Gora i svaki njen napredak ne može zamisliti.
Podsjećajući na simboliku Uskrsa i na njegovo istinsko značenje - pobjedu svjetlosti nad tamom, života nad smrću, Demokrate su u praznovanju ovih i sličnih dana nikad uvjerenije u ispravnost i punoću smisla našeg slogana „Pobjede, a ne podjele“. Ako se u svom životu budemo držali univerzalnih vrijednosti koje sa sobom nosi dan Hristovog vaskrsenja, nećemo sebi dozvoliti da napravimo grešku na tom, putu prevazilaženja podjela i nizanja ličnih i državnih uspjeha.

mr. Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore