Čestitke predsjednika Općine Kotor i predsjednika Skupštine Općine Kotor

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 20. studenog 2015. - 16:06
Autor: 

Povodom 21. studenoga, dana od tri fešte u gradu Kotoru, čestitke građankama i građanima Kotora uputili su predsjednik Općine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević i predsjednik Skupštine Općine Kotor Nikola Bukilica, te vam ih u cijelosti prenosimo:

"Poštovani građani Kotora,

Najsrdačnije vam čestitam 21. novembar – Dan Opštine Kotor!

Takođe, iskreno čestitam i svim našim sugrađanima koji danas slave Aranđelovdan, kao i onima koji slave Gospu od zdravlja.

Dan, u kojem Kotor obilježava tri praznika, simbol je dobre tradicije, neuništivog duha tolerancije i razumijevanja – kao dragocjenih i trajnih vrijednosti koje baštinimo iz drevne i bogate istorije našeg grada.

Kao gradonačelnik Kotora, iskreno se nadam da će program manifestacija planiranih za Dan Opštine, koje traju do kraja mjeseca, na pravi način doprinijeti prazničnoj atmosferi ovog 21. novembra.

Dragi moji sugrađani, uz želje za dobro zdravlje, sreću i uspjeh u životu i radu - još jednom vam iskreno čestitam 21. novembar".

Srdačno i s poštovanjem,
PREDSJEDNIK
Dr Aleksandar Stjepčević

"U toku veoma duge i burne istorije Boke Kotorske, naše Opštine i Grada Kotora ostali su zapisani mnogi značajni događaji koji su obilježili istoriju ovog područja, i zato su vrijedni pamćenja, poštovanja i ponosa.

Kotor, vjekom vjeku predavan, na rskrsnici puteva istoka i zapada, primorja  i unutrašnjosti, gdje su se, od davnih vremena dodirivale, sukobljavale i prožimale civilizacije i kulture, stilovi  i uticaji, uspijeva odoljeti i sačuvati neprocjenjivo bogatstvo i raznovrsnost materijalnog i duhovnog kulturnog nasljeđa.

Prirodnim ljepotama i kuturnim dobrima Kotora i Boke divili su se i dive, kako u prošlosti tako i danas, jednako, obični ljudi i turisti, kao i poznati stvaraoci, putopisci, književnici, pjesnici, novinari.

 

Dragi sugrađani/ke, čestitam Vam današnje praznike, Dan oslobođenja Kotora, odnosno Dan Opštine Kotor, ali i dva hrišćanska praznika, Aranđelovdan i Gospu od zdravlja".

 

S poštovanjem.

Predsjednik,

Nikola Bukilica, s. r.