CG nakon izbora da krene u jače reforme

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 27. lipnja 2020. - 8:47
Autor: 

Crna Gora nakon izbora treba da krene jače u refome, kako bi postigla ono što Evropska komisija očekuje od nje, poručio je ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić. On je u Jutarnjem programu TVCG kazao da je otvaranje posljednjeg poglavlja za Crnu Goru istorijski momenat, korak naprijed i podsticaj za dalje reforme.

Grubišić je istakao da je Hrvatskoj "stalo do Crne Gore".

 "Ne do bilo kakve Crne Gore, već Crne Gore koja je evropska i demokratska, gdje je vladavina prava i mi smo na tom putu spremni pomoći", kazao je ambasador.On je istakao da je preko 200 hrvatskih ekpertskih timova pomagalo Crnoj Gori u pregovaračkom procesu.

 "Mi smo tu, što se tiče pomoći, tu nema nikakve dileme. Važno je i razriješiti otvorena pitanja i da dijelimo iste vrijednosti, da je Crna Gora predvidiv susjed. Stalo nam je do Crne Gore", poručio je Grubišić.

 Nepridržavanje mjera i u HR

 Trenutno epidemiološko stanje u Hrvatskoj, Grubišić pripisuje nepridržavanju mjera.

"Iako je uvezeno, opet je rezultat nepridržavanja mjera. Pokušavamo pronaći modus kako živjeti sa virusom. Naš zdravstveni sistem je spreman i radimo na tome da oživimo privredu, jer se ne može bez nje", kazao je ambasador Hrvatske.

Autor: RTCG