Danijela Martinović i Filip Popović predstavljaju glazbu i umjetnost u Boki kotorskoj

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. lipnja 2019. - 9:15
Autor: 

Kulturno – edukativni projekt Putevima bokeljskih Hrvata se nastavlja. Glazbenica Danijela Martinović održat će prvi koncert u Tivtu nakon dugo godina. Susret s brojnim obožavateljima u Crnoj Gori za nju je posebno emotivan. U stominutnom glazbenom programu izvest će hitove iz bogate karijere,  ali i neke od pjesama iz Boke kotorske. Koncert će se održati na Platou ispred podmornice u Portu Montenegru,  u nedjelju, 16. lipnja,  od 20 sati. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

“Boka kotorska je u mom srcu. Vezana sam uz nju obiteljski. Moja teta je dugo godina bila časna sestra u samostanu u Boki. Ovaj predivan zaljev posjetila sam već nekoliko puta i svaki put otkrivam neke nove ljepote!” – izjavila je Danijela i dodala: “Koncert u Porto Montenegro bit će poseban za sve nas. Nakon dugo vremena imam priliku nastupiti pred crnogorskom publikom. Izvest ćemo neke od najvećih hitova koje sam pjevala u grupi Magazin i  iz moje samostalne karijere!”

Koncert Danijele Martinović uvod je u ovogodišnja događanja projekta Putevima bokeljskih Hrvata. Neposredno prije koncerta, u muzeju „Zbirka pomorskog nasljeđa“ u Portu Montenegru bit će otvorena izložba fotografija “Razglednica iz Zagreba” snimatelja i fotografa Filipa Popovića. Ovo je putovanje nešto drugačijim Zagrebom,  koji do sada nismo imali prilike vidjeti na ovakav način. Fotografije su nastale spontano, iz oka autora, promatrača rodnog grada. Uvode nas u njegov svijet i njegovo  viđenje prepoznatljivih lokacija i građevina koje su prikazane iz  drugog kuta. Izložba će biti otvorena  također u nedjelju, 16.6.,  u 19 sati, a ostaje otvorena deset dana, do 26. 6. 2019.

Projekt Putevima bokeljskih Hrvata održava se pod supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Partneri projekta su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i  Hrvatska bratovština „Bokeljska mornarica 809“ iz Rijeke, a pokrovitelji Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić. Generalni partner je HEP, a partneri su Porto Montenegro, hotel Regent Porto Montenegro te Općina Tivat.