Deković i Vuksanović razgovarali s Plenkovićem

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 11. svibnja 2021. - 12:26
Autor: 

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković i predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović telefonski su razgovarali s premijerom Andrejom Plenkovićem. 

Oni su zahvalili predsjedniku Vlade Republike Hrvatske na kontinuiranoj potpori Hrvatima kao i njihovim institucijama u Crnoj Gori. Vuksanović je kazao da je neizbrisiva podrška Premijera koju je iskazao Hrvatskoj građanskoj inicijativi pred Parlamentarne izbore 2016., kao i za izbore 2020., kada je tri dana pred izbornu utakmicu, otvorio Sjednicu Vlade s riječima snažne i jasne želje za uspjehom, a što su prenijeli brojni mediji. Nekoliko dana prije toga delegacija HGI je imala prijam kod Premijera u Banskim dvorima.

Deković je izvijestio predsjednika Plenkovića o izazovima, aktivnostima i ambicijama Hrvatskog nacionalnog vijeća. On je izrazio zadovoljstvo izvanrednom suradnjom s institucijama Republike Hrvatske što je doprinijelo brojnim i vrijednim kulturnim ostvarenjima. 

Premijer Andrej Plenković je ohrabrio sugovornike da istraju u zalaganju i promoviranju interesa Hrvata u Crnoj Gori, u čemu će imati pomoć Vlade Republike Hrvatske, kao i do sada. Dogovoren je i skori posjet delegacije HGI i HNV Zagrebu.