Derrick Carter i Indra oduševili publiku u završnici devetog Refresh festivala!

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. kolovoza 2015. - 9:28
Autor: 

Poslije tri noći na tri bine u superklubu Maximus, završen je deveti po redu festival elektronske glazbe Refresh u Kotoru. Nakon izuzetnih nastupa Chrisa Liebinga, Vibe Tribea, Miss Kittin, Royal Flusha i drugih, i završna noć održala je izuzetno visok nivo energije postavljen na samom početku festivala. Sinoć su u Maximusu opravdali status zvijezda večeri i Derrick Carter i Indra, dokazavši zašto su među vodećima na svjetskoj elektronskoj sceni. Legenda iz Čikaga otvorio je nastup s klasičnim zvukom nastalim upravo u ovoj američkoj metropoli, kolijevci house glazbe, posebno one koja njeguje brži tempo i energične bas linije. Neumoran u miksu, Carter je konstantno isporučivao prepoznatljivi „jacking house“ stil natjeravši sve u centralnoj dvorani Maximusa da ne štede snagu tijekom DJ lekcije iz plesne glazbe. Uvod u veliko house putovanje pripao je dvojici Barana, pa je treću noć na glavnoj bini pokrenuo Jan De R sa svojom „deep“ selekcijom, da bi konačni uvod pred Cartera dao iskusni Rayo. Nakon Cartera za DJ pult je stao još jedan „superteškaš“ iz Podgorice, već legendarni Gillerz, kojem nije bilo teško da nastavi tamo gdje je čikaška legenda stala. Sama završnica pripala je domaćinima iz Kotora s ništa manjim iskustvom, pa su čast da zajednički zavrte posljednji set ovogodišnjeg Refresha imali Ljubo Čikić, jedan od pionira DJ profesije u Crnoj Gori i svima dobro poznati kotorski glazbenik Niggor. Njima se, ponesen atmosferom, na bini pridružio i Gillerz u trostrukom „back2back“ setu.

Na krcatoj Trance bini je završne noći bilo veoma burno, jer su fanovi pohrlili da čuju izraelskog maga Indru, majstora psy-trance scene koji se za set pripremao dva dana u Kotoru. Erupcija koju je u finalu doživjela donja dvorana Maximusa ostaće upisana kao jedna od najboljih žurki koje Refresh pamti za devet godina postojanja. Punopravne zasluge za ovakvu noć na Trance bini imaju i domaćini Pashton Kutcher i Janko Raščanin, čiji su uvod i kraj bili na nivou postavljenog zadatka.

Fresh bina je svoje finale dočekala uz sve istaknutiji duo Iks-Oks, čija je tech-house selekcija dala adekvatan uvod u nastup našeg istaknutog producenta Ognjena Vukovića kojeg publika dobro poznaje pod imenom Audiostorm. Kraj ovogodišnjeg osvježenja u pravom maniru donio je Mladen Banović, poznatiji ljubiteljima elektronske glazbe  kao Mtech.

Ovogodišnji ciklus Refresh festivala imao je ukupno 15 žurki za oko 12.000 posjetitelja, s više od 50 izvođača iz Francuske, Njemačke, Izraela, SAD, Srbije i Crne Gore. Iduće godine, kao i uvijek sredinom kolovoza u kotorskom Maximusu, Refresh festival imat će svoje jubilarno, deseto izdanje, a program biće objavljen mjesecima prije festivala. Rana prodaja ulaznica po najpovoljnijim cijenama počet će već na zimu.