Dobra atmosfera na „Fešti od rogača“

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 08. listopada 2018. - 11:21
Autor: 

Osma, već tradicionalna, „Fešta od rogača“, u organizaciji Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“, održana je jučer u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi. Manifestacija je održana uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Općine Tivat, Turističke organizacije Tivat i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

U prepunoj dvorani Doma kulture posjetitelji su uživali u notama dubrovačke klape „Kaše“, koja je, izvodeći poznate dalmatinske pjesme, izmamila emocije nazočnih. Posjetitelje je zabavljao i Poly Gjurgjević uz pratnju maestra Saše Gajića, a večer je svojim izvedbama uveličao i kantautor Slobodan Kovačević, kojeg je publika odlično prihvatila. Uz dobru glazbu, posjetitelji su imali prigodu uživati i u dobrom posluženju. Feštalo se do duboko u noć uz pjesme Olivera Dragojevića, Meri Cetinić i ostalih proslavljenih izvođača.

„Svaki put kada dođem u Tivat osjetim neku bliskost; vjerovatno je to zbog mora i nekog mog davnog imidža, koji je još uvijek prisutan u meni. Svi su pjevali i čini mi se da ih je ispunila ova toplina i poruka i ja sam uživao u tome, a oni – nadam se još i više“, istakao je Slobodan Kovačević. On često surađuje s hrvatskom nacionalnom zajednicom u Crnoj Gori, a potporu je uvijek pružao i Hrvatskoj građanskoj inicijativi: „Ja sam uvijek bio građanska opcija i meni je kosmos mali. Više od 15 godina proveo sam u Splitu, gdje sam ostavio mnogo pjesama i ljubavi. Meni je ovo druženje logično, čak možda i imperativno i poželjno, a iznad svega je najvažnija ta energija, poruka i misija među ljudima. Ja se nadam da sam prepoznat u tome i da sam jasan sa svim tim što poručujem i što pjevam“. Fešti je nazočio i izaslanik Veleposlanstva RH u Podgorici Tomislav Pavković, kao i predstavnik Konzulata RH u Kotoru Zdravko Nikolić.

Audio: 
Slobodan Kovačević