Don Dražen Kraljić novi svećenik Kotorske biskupije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 17. srpnja 2016. - 10:46
Autor: 

Jučer je na blagdan Gospe od Karmela, u kotorskoj katedrali sv. Tripuna, pred velikim brojem vjernika, msgr. Ilija Janjić podijelio sakrament sv. reda don Draženu Kraljiću. Ovom radosnom događaju, pored svećenika Kotorske biskupije, nazočili su svećenici iz Riječke nadbiskupije, kao i iz Krčke biskupije. Slavlje su uzveličali Katedralni zbor sv. Tripuna i Župni zbor iz Omišlja s otoka Krka. Prigodnu propovijed održao je msgr. Ilija Janjić, biskup kotorski. On je prvo zazvao Duha Svetoga, a potom istakao značaj treće božanske Osobe u životu Crkve, kao i u životu svakog vjernika.

„Svima nama je potreban Duh Sveti, a posebno danas, našem novozaređenom svećeniku. Ti ćeš, don Dražene, djelovati u ime tog Duha. Neka ti on bude pomoć i nadahnuće da budeš propovjednik, ne svojih riječi, već Božjih“, istakao je preuzvišeni Ilija Janjić.

Na koncu sv. Mise vjernici su strpljivo čekali u redu da im don Dražen udjeli svoj prvi svećenički blagoslov, a prvi među njima bio je kotorski biskup.

Našem novom svećeniku želimo da radost, koju je jučer doživio, nosi u sve dane svog života i tako svjedoči Isusa Krista braći ljudima.