Dora Štampić pobjednica ovogodišnjeg Glasa Boke

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 20. studenog 2023. - 17:22
Autor: 

U organizaciji  HKU Stađuni od kulture sinoć je u kotorskom Centru za kulturu održan  Festival „Glas Boke“.

Večer je počela nastupom Dragane Bokan, koja je izvela pjesmu „Tebi Boko pjevam“, nakon čega se prisutnima obratila direktorica Kulturnog centra Radmila Radulović, koja je svima  poželjela ugodnu glazbenu večer.

Voditeljica programa Dolores Fabijan, najavila je natjecateljski dio Festivala te nas upoznala s mladim glazbenicama, koje su se trudile najbolje izvesti odabranu skladbu.

Nastupile su: Natalija Ivanović s pjesmom „Hajde onda ništa“; Jovana Lazarević s pjesmom „Sve ti opraštam“; Tiana Nikolić s pjesmom „Ratujem s tugom“; Valentina Nikolić s pjesmom „Poljubi me“; Lara Pavičević s pjesmom „Dodiri od stakla“; Vjera Radulović s pjesmom „Da sam ja netko“;  Kristina Keleman s pjesmom „Takvi kao ti“; Irina Bulajić s pjesmom „Trebaš li me“; Milica Radović s pjesmom „Moja posljednja i prva ljubavi“; Dora Štampić s pjesmom „Suze stihova“.

Nakon natjecateljskog dijela  nastupili su :  Milica Travar s pjesmom „Brod u boci“, Milivoj Slaby sa  svoje tri autorske pjesme, kao i Dragana Bokan s još jednom numerom, a za smijeh se pobrinuo Dragan Buzdovan iz Teatra 303.

Večer  je upotpunila i prošlogodišnja pobjednica festivala Doris Deković, koja je otpjevala pjesmu „Kiša“.

Žiri je bio u sastavu: prof. Dejan Krivokapić, prof. Bruna Matijević, prof. Marina Dulović, kao i počasna članica Radmila Radulović. Vjerujemo da im nije bilo lako proglasiti najbolje, jer su se svi trudili opravdati povjerenje gledatelja.

Na kraju večeri nazočnima je izrazila zahvalnost svim sudionicima Festivala  Nada Baldić, predsjednica HKU Stađuni od kulture.

Za najbolju interpretaciju  proglašena je Milica Radović s pjesmom „Moja posljednja i prva ljubavi“.

Treće mjesto dijele Valentina Nikolić i Vjera Radulović,  drugo mjesto osvojila je Tiana Nikolić, dok je prvo mjesto osvojila Dora Štampić.

Glazbena potpora mladim talentima bio je kotorski bend Parapet.

Pokrovitelji  Festivala bili   su Središnji državni ured za Hrvate izvan RH i TO Kotor.

Festivalu su nazočili i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminka Lončarević, kao i predsjednik HNV-a Zvonimir Deković.