Dragičević: Je li lutajuća stoka uračunata u broj gostiju na primorju?

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 22. srpnja 2016. - 15:49
Autor: 

Poslanica Ljerka Dragičević je na jučerašnjoj Skupštini iskoristila raspravu o Prijedlogu Zakona o životnoj sredini i ponovno pokrenula pitanje krupne stoke koja više ne luta samo u predjelu od Gornje Lastve do Gradiošnice po Kavču i Vrmcu, već  se lijepo spustila na more, pa sada šeta po obali na Prčanju, a i Muo je korzo za tu stoku ili je možda riječ o najnovijim „turističkim vodičima“. Nitko, ama baš nitko tko je do sada obaviješten o ovim problemima ni prstom nije mrdnuo da riješi išta – naglasila je poslanica Dragičević.

Tu su i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministarstvo turizma i održivog razvoja i Inspekcijske uprave obje općine: Tivat i Kotor. Poslanice se  upitala da li su i ove krave, volovi i bikovi uračunati u broj turista koji ove godine ljetuju u Crnoj Gori. Možda su one utjecale na porast broja turista u odnosu na 2015. godinu. Ako je tako, poslanica bi zamolila navedena Ministarstva i općin Tivat i Kotor da ne rade ništa u cilju bolje i veće posjećenosti obale s „gostima“ koji nasrću na ljude i štete njihovoj imovini.

Ali, ukoliko se bolest krava iz Gusinja prenese na ovu stoku, tko će u tome slučaju snositi krivicu za bolest ljudi i ovih životinja? – stoji u navodima poslanice Dragičević.