Duhovna korizmena večer i koncert u katedrali sv. Tripuna

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 03. travnja 2022. - 8:50
Autor: 

U katedrali sv. Tripuna u Kotoru sinoć je održana duhovna korizmena večer i koncert Komornog pjevačkog ansambla Pro arte, a u programu je sudjelovala i Hrvatska kulturna zajednica Troplet iz Mostara.

Na programu su bila djela iz sakralne glazbe te skladbe za orgulje.

Korizmenu riječ ohrabrenja prisutnima uputio je don Krešo Puljić, profesor na Teološkom institutu u Mostaru i župnik župe sv. Tome, apostola u Mostaru.

Ansambl vodi gđa Katja Krolo – Šarac, magistra crkvene glazbe, koja je istakla zadovoljstvo dolaskom u Kotor te rekla da dive prirodnim i kulturnim ljepotama grada, kao i da su tekstovi pjesama vođeni čežnjom za mirom.

Nazočnima se obratio i biskup kotorski, monsinjor Ivan Štironja kazavši da je najveća umjetnost danas biti na okupu i graditi zajedništvo.

Komorni pjevački ansambl Pro arte čine studenti Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno–matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, koji na osobit način njeguju i široj javnosti nastoje približiti ljepotu a cappella glazbe.

Među nazočnima su bili i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminka Lončarević, predsjednik HGI- ja Adrijan Vuksanović, kao i predsjednik HNV-a Zvonimir Deković.