Eko festival "Green culture" po prvi puta gostuje u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 24. svibnja 2017. - 9:06
Autor: 

Eko festival "Green culture" po prvi put gostuje i u Kotoru.  Autor festivala je NVO "KRUG'', a koja je oko zelene ideje okupila izvanrednu grupu istomišljenika iz cijele Europe i uspostavila suradnju s velikim brojem renomiranih institucija (Imperial College, British Council, Royal CollegeofArt, CassBusinessSchool), brojnim sveučilištima, veleposlanstvima,međunarodnim i lokalnim organizacijama (jedna od njih je i Fondacija "Princ Nikola Petrović Njegoš"), kao i s  vodećim svjetskim inicijativama iz oblasti kulture i održivog razvoja kao što je Julie’s Bicycles.

Green culture forum, odnosno Forum zelene kulture, donosi u Kotor predavanja, diskusije, prezentacije i izložbe, kao i goste/stručnjake/znanstvenike  iz raznih oblasti, koje povezuje zajednička ideja održivosti i zelenim pristupom. Teme pokrivaju oblast umjetnosti, ali i zelenog biznisa,znanosti, filozofije, ugostiteljstva i graditeljstva.  Lokalni domaćin ovog petodnevnog događaja je NVO "Naša akcija", uz potporu Muzeji Grada Perasta.

„NVO "Naša akcija", kao lokalni partner, predstavlja dio festivala "Green culture" od njegovog začeća. Prethodnih su godina naši aktivisti bili organizatori, govornici, volonteri i asistenti pri realizaciji aktivnosti ovog festivala. Ove godine smo, najzad, uspjeli da dovedemo festival i u naš grad. Kotorski dio festivala biće otvoren 7. juna, u 14:00 časova, u sali crkve sv. Pavla, a otvoriće ga Petar Ivanov, svjetski poznati ekspert iz oblasti virtuelnih timova, predavanjem "Kako voditi i motivisati međunarodni ekosistem volonterskih timova koji žele zeleniji i održiviji svijet".

Festival, osim u Kotoru, istog dana počinje i u Herceg Novom, nakon čega nastavlja svoj put ka Cetinju, Nikšiću i Podgorici. Predavanje se održava na engleskom jeziku.