Fakultet za pomorstvo u Kotoru bogatiji za 100 novih stručnih knjiga

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. svibnja 2015. - 10:20
Autor: 

Jučer je u Biblioteci Fakulteta za pomorstvo u Kotoru upriličena prezentacija  zbirke od 100 novih stručnih knjiga nabavljenih u sklopu realizacije HERD projekta Montenegro Sustainable Maritime Competence Development Initiative kojeg Fakultet sprovodi s Allesund University College/Fakultetom za pomorske tehnologije i operacije iz Alesunda, Norveška.

Riječ je o vrijednim i najaktualnijim stručnim naslovima na engleskom jeziku iz oblasti nautike, brodomašinstva, pomorske elektrotehnike, off-shore operacija, pomorskog prava, pomorskog transporta i menadžmenta, kao i ostalih srodnih pomorskih oblasti, koje su nabavljene od najuglednijeg distributera ovih izdanja Warshash Nautical Books iz Sautemptona, Engleska. Vrijednost ove stručne literature iznosi 10.000 eura.

Dekan Fakulteta za pomorstvo, prof.dr.  Danilo Nikolić, kao rukovoditelj navedenog Projekta od strane Fakulteta za pomorstvo, izrazio je posebnu zahvalnost projektnom partneru iz Norveške, Norveškom ministarstvu vanjskih poslova koje financira projekt, naglašavajući da je na ovaj način fond Biblioteke značajno obogaćen i da će donirana literatura biti od dragocjene pomoći kako nastavnicima i suradnicima Fakulteta i Sveučilišta Crne Gore, tako i studentima na postdiplomskim i doktorskim studijama.

Jučerašnja prezentacija je jedna od značajnih aktivnosti na realizaciji zajedničkog projekta norveškog i crnogorskog partnera čiji je cilj unaprjeđenje kompetentnosti ljudskih resursa u pomorstvu u Crnoj Gori, radi postizanja veće konkurentnosti i lakšeg zaposlenja na međunarodnom pomorskom tržištu.