"Feštine" mažoretke na natjecanju u Sloveniji

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. rujna 2017. - 10:10
Autor: 

"Feštine” mažoretke iz Kotora od 6. do 11. rujna sudjeluju na Europskom mažoret prvenstvu koje se održava u gradu Laško u Sloveniji.

Djevojčice, njih 55 članica mažoretki “Fešta“ iz Kotora i Budve, predstavljat će svoje gradove na ovom prvenstvu u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj formaciju u radu sa mejsom, kao i solo  i duo formacije u radu sa mejsom i  pom-ponima.
Mažoretke su spremne za ovo natjecanje i od 5. kolovoza, nakon kotorskog ljetnjeg, internacionalnog karnevala, svakodnevno vježbaju.
Uložen je veliki rad i trud, kao i odricanje djece tijekom ljetnjeg raspusta.
Međutim, one na ovo prvenstvo odlaze s teretom na leđima, jer svi očekuju samo prva mjesta, medalje i pehare, na što su “Feštine” mažoretke navikle.
“Teško je osvojiti zlato, a još teže ga braniti, a mi već četvrtu godinu imamo čast da branimo titulu evropskih šampionki  u kadetskoj i junirskoj  formaciji i titulu evropskih vicešampionki u seniorskoj kategoriji. Kad roditelji, grad i sama djeca očekuju da se ti rezultati ponove i ove godine, onda zaista postoji pritisak. Vjerujem u uspjeh i poručujem da će mažoretke dati sve od sebe da ga i ostvare.
Na ovom prvenstvu su najbolji klubovi iz najprestižnijih mažoret zemalja, preko 3000 mažoretki iz 13 Evropskih zemalja, sa preko 80 klubova koji su prosli nacionalna prvenstva ! Zaista je velika  konkurencija, a kotorski klub se u očima drugih mažoretki, trenera i sudija kotira u samom vrhu mažoret plesa!", istakla je Mirjana Miljanović, trener i koreograf "Feštinih" mažoretki.