Festival klapa Perast – Klapa Contra za kraj sezone

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 26. kolovoza 2016. - 9:11
Autor: 

“Poklon gradu” naziv je završnog koncerta, koji organizira Međunarodni festival klapa Perast povodom velikog jubileja –  petnaest godina od osnivanja. 

Koncert klape  Contra iz Splita i ženske klape Maris iz Kotora bit će održan u subotu,  27.kolovoza, na Trgu svetog Nikole u Perastu,  s početkom u 21 sat – ulaz besplatan.

“Poklon gradu”  je davno planirani završni koncert  kojim se Festival klapa Perast želi zahvaliti  ljubiteljima klapske glazbe nakon niza koncerata koji su pratili naš jubilej.

Koncert klape Contra  će biti prava poslastica za ljubitelje klapske glazbe, po repertoaru i iznad svega kvaliteti izvedbi.

Iz Festivala klapa Perast ne kriju zadovoljstvo da bokeljskoj publici mogu pokloniti ovaj koncert kao krunu ovogodišnjih klapskih programa. Kruna petnaestogodišnjeg rada je izdanje dvostrukog CD-a  s 36 festivalskih izvedbi, koje uključuju bokeljske pjesme, klapske obrade crnogorskih pjesama, izbor novih klapskih pjesama i suvremene klapske obrade Kubinih zapisa iz Boke ( 1907.g.) o kojima je 2015. izdana i znanstvena  knjiga.