Festival uličnih performera ,,InArt” 2017.

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. lipnja 2017. - 16:03
Autor: 

Danas je u Podgorici u Kic-u ,,BudoTomović” održana press konferencija povodom Festivala uličnih performera koja je upriličena u organizaciji NVO Umjetničke fabrike kao osnivača ,,InArt” festivala koji će se u Tivtu održati u period od 26.-28.7.2017.godine.

Na press konferenciji u Podgorici su govorili direktorica Turističke organizacije Tivat Gabrijela Glavočić, predsjednica NVO Umjetničke fabrike Maja Bakić, PR menadžerica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Nina Vukčević i sudionik u programu “InArt-a” gitarista Srđan Bulatović koji će sa Darkom Nikčevićem nastupati s broda Jadran (26.7.2017) i istovremeno za pjesmu s novoga lbuma ,,Akrobat” (posvećenu InArtu) snimiti spot u Tivtu tokom trajanja  festivala.

,,Od starta smo prepoznali značaj ovog projekta i već drugu godinu zaredom po ovom festival smo prepoznatljivi kako u region, tako i šire. Nagrada Wild beauty award nas obavezuje da svake godine opravdamo tu činjenicu da smo najbolji u Tivatskim ljetnjim feštama i da uvijek idemo korak dalje, što i govori ovogodišnji program. Tivatske uličice, trgovi, platoi i riva će biti scene i ovogodišnjeg sadržajno bogatog programa brojnih izvođača, umjetnika i performera iz mnogih zemalja, što Tivtu daje značaj međunarodne prepoznatljivosti,” istakla je direktorica Turističke organizacije Tivat Gabrijela Glavočić.

Prvi festival uličnih performera uspješno je realiziran od 28.-30. srpnja 2016.godine u Tivtu, uz želju svih prisutnih da ova manifestacija postane tradicionalna. Na više lokacija u gradu tijekom tri dana nastupalo je preko trideset umjetnika koji su doputovali iz zemalja regije i nekoliko zemalja Europe, a  Turistička organizacija Tivat u suradnji s NVO Umjetničkom fabrikom iz  Podgorice i firmom Koncept plus i ove godine organizira Festival ,,InArt”  koji će se u Tivtu održati od 26.-28.srpnja. Tijekom tri dana trajanja festivala bit će priređeno trideset programa koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Neki od umjetnika koji će nastupiti ove godine su: Teatro Due Mondi iz Italije, Lilou- kazališna trupa iz Francuske, Cirko balkana iz Srbije, Katastrofa Clown iz Italije, Magister Ludi Man Band iz Hrvatske, Srđan Bulatović i DarkoNikčević iz Crne Gore, Bellissima plesni klub iz Crne Gore.