Film „Vrati se Zone“ u kotorskom Kinu „Boka“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. veljače 2017. - 11:00
Autor: 

Film „Vrati se Zone“ (Zona Zamfirova 2) prikazivat će se u kotorskom    Kinu „Boka“ u četvrtak, petak i subotu (16,17. i 18. 2. ) od 17 i 30 i od 20 sati.

Prodaja ulaznica, po cijeni od 3 eura biT će na blagajni Kina od 16 sati i 30 minuta do 20h.

Režija: Jug Radivojević

Scenarij: Ivana i Miroslav Mitić po motivima knjige "Zona Zamfirova, šta je bilo posle,” Dušice Milanović Marike.

Glume: Brankica Sebastijanović, Milan Vasić, Ljiljana Blagojević, Jelisaveta Seka Sablić, Nikola Ristanovski, Miodrag Radonjić, Milan Lane Gutović, Tanja Bošković, Milorad Mandić Manda, Vesna Trivalić i mnogi drugi.

Film "Vrati se Zone, mada rađen od strane drugog režisera, s potpuno drugačijom ekipom i po motiva pisca današnjice, zamišljen je kao nastavak filma Zdravka Šotre- Zona Zamfirova iz 2002.g. koji je rađen po motivima istoimenog romana Stevana Sremca.

 Ljubav između Zone Zamfirove, čorbadžijske kćerke, i kujundžije Maneta pobijedila je sve, pa i klasne prepreke patrijarhalne čaršije. A poslije svadbe – stišaše se ogovaranja, a Zona i Mane uživaju u svom braku ispunjenom lјubavlјu i strašću. I misle da je sve riješeno. A ono – priča tek počinje. Kao u bajci, protagonisti se suočavaju s nizom prepreka koje moraju da savladaju i antagonistima koje moraju da pobjede da bi pronašli pravi put. Dramatični razvoj situacije, isprepletane pričama ostalih likova, unosi elemente komedije u ovu romantičnu, melodramsku priču s početka 20. st., koja se odvija u živopisnoj čaršiji na jugu Srbije...