Filmski festival Montiff u Zbirci pomorskog nasljeđa i tivatskom Centru za kulturu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. listopada 2015. - 11:08
Autor: 

MONTIFFF – Montenegro  International  Fantastic  Film Festival, održat će se od 9. do 11. listopada u Zbirci pomorskog nasljeđa u Portu Montenegru, podmornici P-821 Heroj i u Centru za kulturu Tivat, pod kreativnim i organizacionim vodstvom mlade holivudske redateljice  Gale Goliani, a festival će svečano biti otvoren u subotu, 10. Listopada,  s početkom u 19 sati.

Misija ovog projekta je da u prvi plan istakne žanrovski film - trilere, horore, znanstveno -fantastična i bajkovita ostvarenja. Na festivalu će biti prikazano nekoliko premijernih filmskih ostvarenja, poput Goodnight Mommy (austrijski kandidat za Oskara), Myling, The Visit, Queen of Blood i Female Werewolf.

Ekskluziva ovoga  festivala je projekcija filma Das Boot (Podmornica) koji će tijekom svih dana festivala, u različitim terminima, biti projektiran u podmornici Heroj P-821. Pored toga, publika će moći da uživa i u klasicima ovog žanra, a najmlađi će uživati u popodnevnim projekcijama „strašnih“ filmova za djecu. 32 kratka filma bit će podijeljena u šest blokova - 2 s regionalnim ostvarenjima i 4 s internacionalnim filmovima koji dolaze iz Amerike, Kanade, Velike Britanije, Australije, Grčke, Španjolske, Cipra, Japana i zemalja regije.